4 tips til at komme på familieferie uden at sprænge budgettet

Hverdagen er skøn, men en gang imellem er det også rart at tage hele familien med på en lille ferie, hvor det bare handler om at hygge sig og have det sjovt. Men hvis man er en større familie, så skal der altså en del penge til, for at det skal kunne lade sig gøre, så det er altså med at komme ud og jagte de gode tilbud, så man kan finde en familieferie, der ikke sprænger budgettet.

På EscapeAway er det muligt at undersøge forskellige former for rejsetilbud, hvor man måske kan være heldig at finde en ferie, der ikke ødelægger budgettet. Men ellers kommer der herunder nogle tips til, hvordan hele familien kan komme afsted, uden at det behøver at koste en formue.

Lej et sommerhus i skønne omgivelser

Hvis man ønsker at komme på en dejlig ferie med hele familien, men man heller ikke er klar på at ofre hele sin opsparing på det, så er der lidt forskellige veje, man kan gå. Noget, der med god grund er meget populært, og som sagtens kan gå an, er at leje et lækkert sommerhus i et skønt område.

Der findes hyggelige sommerhuse rundt omkring i hele verden, og typisk vil det både være mere rummeligt og billigere, end hvis man bor på eksempelvis hotelværelser. Når man er på ferie i et sommerhus, er man derudover også mere tilbøjelig til at lave lækker sommermad hjemme i sommerhuset, fremfor at spise ude til alle måltiderne, hvilket også er med til at spare nogle penge.

Sommerhusferien byder altså på en masse hyggelige øjeblikke, som kan nydes af hele familien, og hvor man ikke behøver hele tiden at betale høje priser for hoteller eller for at spise ud.

Gå efter nogle af de billige destinationer

Hvis man meget gerne vil have, at familieferien skal foregå i en storby, og hvor det derfor kan blive nødvendigt at bruge penge på både hotelovernatning og måltider, der skal spises ude, så er et godt tip at gå efter nogle af de feriedestinationer, som er kendt for deres lave priser.

Hvis man tager et kig på eksempelvis Paris og Amsterdam, er det europæiske storbyer, som har en tendens til at være lidt dyrere, når man skal ud og spise og drikke. Der er derimod en hovedstad som Prag, der er kendt for det modsatte - nemlig at have billige priser. Så hvis man er interesseret i den slags familieferie, der foregår inde i en travl storby, og hvor man altså gerne vil ud og spise en masse, men hvor det stadig ikke skal ødelægge budgettet fuldstændig, så er det meget smart at gå efter de destinationer med billige priser.

Prøv jer frem med campingferien

At være på ferie med familien betyder som tidligere ikke, at man nødvendigvis skal spise ude hele tiden, og hvis man er klar på en lidt mere primitiv men stadig meget hyggelig ferie, kan man jo overveje, om man skal tage familien med på campingferie.

Hvis man kaster sig ud i den måde at være på ferie på, er der nemlig også rigtig mange muligheder. Man kan tage på camping i Danmark, hvis det er det, man lige synes giver mest mening, men der er også mange muligheder for at campere rundt omkring i verden.

Det, der ellers er med campingferien er, at det er en billig måde at rejse på. Man skal nemlig ikke betale for hoteller og andre overnatningsmuligheder i dyre domme, og derudover giver det også ofte mening at lave mad selv, når man er på campingferie. Så det er også en skøn måde at rejse med familien på, hvis alle har mod på det.

Køreferien er et hit som familieferie

Hvis man gerne vil tage på ferie med familien uden at sprænge budgettet, så kan man også overveje, hvilken transportform man vælger. Hvis man skal en hel familie med bagage, trækvogn og lignende med et fly, kan det nemlig godt ende med at blive en dyr affære - og hvis man så ovenikøbet også skal leje en bil, når man endelig er fremme, bliver det endnu dyrere.

Så noget, man kan overveje, hvis man gerne vil spare lidt penge på transport, er at vælge køreferien. Det er bare med at proppe bilen med børn og bagage, og så kan man køre, hvorhen man vil. Og ud over at køreferien i de fleste tilfælde vil gøre det muligt at komme afsted på en billigere ferie, end hvis man eksempelvis flyver, så er det også rigtig hyggeligt at køre frem og tilbage mellem de forskellige destinationer. Man får set nogle ting på vejen, og man får brugt en masse timer presset tæt sammen i bilen. Så det er både billigt og hyggeligt.

Menu
Top